Biografie

Bob van der Linde (*1995) is stadsbeiaardier van Arnhem (de Eusebiustoren), Sneek (Martinitoren), Groningen (de Martinitoren) en beiaardier van de Rijksuniversiteit Groningen (de Academietoren).
Als organist en kerkmusicus is Bob verbonden aan de Protestantse Gemeente Sneek. Hier is hij de vaste bespeler van het Schnitger/Van Dam orgel in de Grote- of Martinikerk.

Bob behaalde in 2019 zijn Master of Music diploma aan HKU Utrechts conservatorium en de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij studeerde af met de hoofdvakken orgel, kerkmuziek en beiaard, en bijvak klavecimbel. Bob won diverse prijzen op internationale improvisatie en interpretatie beiaard concoursen te Goes (2015), Breda (2016) en Springfield-USA (2017).

Bob was de afgelopen jaren betrokken bij een aantal theatervoorstellingen van Stichting Voor de Wind, en Museum Speelklok in Utrecht. Deze voorstellingen waren gericht op gezinnen met (jonge) kinderen, en hij bezorgde op deze manier veel kinderen een eerste kennismaking met het orgel.